Koopinformatie

Een huis of tweede verblijf in Spanje is een droom. Naast het creëren van een mooie plek waar u zich thuis voelt, zijn er andere zaken die aandacht vereisen. Een droomhuis kopen in dit mooie gebied vraagt om kennis. Kennis, die wij als projectontwikkelaar en vastgoedspecialist, in huis hebben. Graag vertellen we u meer over de koopinformatie omtrent een paradijselijke woning aan de Costa Blanca.

De koopovereenkomst

Heeft u uw droomhuis gevonden? Dan kan het aankoopproces beginnen. Wij brengen u allereerst in contact met de juiste mensen in Spanje, zoals met een aankoopmakelaar. In Spanje gelden er andere regels dan in België en Nederland, waardoor het fijn is op dit gebied ondersteund te worden. Een aankoopmakelaar behartigt uw belangen en helpt u met de koopovereenkomst. In Spanje kunt u kiezen voor het nemen van een optie op een huis indien u een reserveringsbedrag betaalt. Deze optie vloeit over naar een definitieve overeenkomst zodra de eerste termijn is betaald.

Financieren van uw huis in Spanje

Voor de financiering van een (tweede) huis in Spanje kunt u een hypotheek afsluiten bij een hypotheekverstrekker. Net zoals in Nederland en België wordt er gekeken naar uw inkomen. Daarnaast dient u een BKR-overzicht in te dienen en speelt het taxatierapport van de woning een rol bij het bepalen van de hoogte van de financiering. De hypotheekrente is afhankelijk van de stand van de 12-maand Euribor. Welk percentage van de koopprijs u kunt financieren met een financiering en de looptijd van de hypothecaire lening is afhankelijk van meerdere factoren.

Sleutelklaar

De exclusieve woningen die wij opleveren zijn instapklaar. Dit maakt dat u zelf weinig hoeft te doen aan de woning die u gekocht heeft. De binnen- en buitenkant van uw woning zijn geheel voorzien van alle luxe en van de voorzieningen die u wenste. Wat er precies gedaan is, is van tevoren vastgelegd, maar vaak is het zo dat het tegelwerk, stucwerk, sanitair en zelfs het schilderwerk reeds zijn gedaan. Eigenlijk blijven alleen de leukste klusjes voor u over zoals het inrichten van uw Spaanse paleis. Bovenstaand gegeven noemen we ‘sleutelklaar’. Van der Stappen Vastgoed levert uw nieuwe verblijf kant-en-klaar op. Het enige dat u hoeft te doen, is de sleutel in het sleutelgat draaien en genieten van uw eigen plek onder de zon.

Naar de notaris 

Voordat de woning daadwerkelijk van u is, moet de koopakte passeren bij de notaris. Hier komen kosten bij kijken. De akte wordt in het Spaanse register geregistreerd. De exacte kosten hiervan worden pas berekend als de akte definitief is verwerkt. Voorafgaand aan dit moment krijgt u van de notaris wel een schatting. Dit bedrag wordt later gecorrigeerd als u te veel of te weinig heeft betaald.

Belasting betalen in Spanje 

Het ‘Numero de Identificación de Extranjeros’ is een Spaans fiscaal nummer dat u dient aan te vragen. Dit nummer is ook in de toekomst nodig voor het betalen van belastingen en kosten omtrent voorzieningen in de buurt. Bij belastingen kunt u onder meer denken aan inkomstenbelasting, onroerendgoedbelasting, vermogensbelasting niet-residenten, omzetbelasting et cetera. De belastingen voor niet-residenten zijn voor buitenlanders die minder dan 6 maanden per jaar in Spanje verblijven. Indien u langer dan een half jaar in het land woont, wordt u automatisch een fiscaal resident.

Van der Stappen Vastgoed is tevens uw juridisch adviseur 

Het valt u waarschijnlijk op dat er juridisch veel komt kijken bij het aankopen van een woning in Spanje. Hier hoeft u niet van te schrikken. Ook juridisch staan wij voor u klaar en verschaffen wij u van alle informatie die u nodig heeft om deze zaken goed te regelen. Ook in Spanje zijn er diverse juridisch adviseurs die u gedurende het aankoopproces en uw verdere verblijf financieel kunnen helpen. Het exacte financiële plaatje is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en middelen. 

Compare listings

Compare